Η συνολική διάρκεια των παρακάτω διαδρομών είναι 4.5 ώρες. Η τιμή χρέωσης κάθε επιπλέον ώρας γίνεται κατόπιν συνεννόησης . Σε περίπτωση που θα χρειαστεί η υπηρεσία ξεναγού, η κράτηση πρέπει να γίνει 24 ώρες πριν.

Διαδρομή 1η

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ : Τιμή 85 €
ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΚΑΒΑΛΑ (ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ –ΚΑΒΑΛΑ) : Ενδεικτική  Τιμή 75 €

Καβάλα: Πρωινή επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης,  από τα παλαιότερα στην Ελλάδα,  όπου υπάρχουν ευρήματα από την αρχαία Νεάπολη και τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Κατόπιν, περιήγηση (tour) στα σημαντικότερα μνημεία (monument) της πόλης ξεκινώντας από την το κτίριο του Δημαρχείου, κατοικία Ούγγρου καπνέμπορου, το κτίριο Herzog,  κατοικία αυστριακού καπνεμπόρου, την καθολική εκκλησία του Αποστόλου Παύλου και το κτίριο της Μεγάλης Λέσχης.  Περνώντας μπροστά από τη μεγάλη καπναποθήκη και την πλατεία του Καπνεργάτη,  φτάνουμε στο μνημείο του Απόστολου Παύλου μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και από εκεί ξεκινάμε την ανάβαση στην παλιά πόλη της Καβάλας. Εκεί βλέπουμε ίχνη από τα τείχη της αρχαίας Νεάπολης και τα χαρακτηριστικά οθωμανικά μνημεία,  το Ιμαρέτ και το σπίτι του Μεχμέτ Αλή. Καταλήγουμε στη βυζαντινή ακρόπολη της Καβάλας όπου και έχουμε πανοραμική άποψη της πόλης. Κατεβαίνοντας από την Ακρόπολη φτάνουμε στις περίφημες Καμάρες, το υδραγωγείο της πόλης που διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Διαδρομή 2η

ΚΕΡΑΜΩΤΗ– ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΛΥΔΙΑ: Ενδεικτική τιμή 110 €
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ-ΛΥΔΙΑ: Ενδεικτική τιμή 100 €

Φίλιπποι-Λυδία: Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, της πρώτης χριστιανικής πόλης στην Ευρώπη,  από όπου πέρασε ο Απόστολος Παύλος το 49μ.Χ και μίλησε για την καινούρια θρησκεία.  Στους Φιλίππους βλέπουμε πρώτα το αρχαίο θέατρο,  που χτίστηκε το 356 π.Χ και σήμερα φιλοξενεί το γνωστό Φεστιβάλ Φιλίππων.  Μετά φτάνουμε στην Βασιλική Α, τη μεγαλύτερη βασιλική στα Βαλκάνια και εκεί βλέπουμε και τη φυλακή του Απόστολου Παύλου. Στο κάτω μέρος του χώρου υπάρχει ένα διατηρημένο τμήμα της αρχαίας Εγνατία οδού,  του πιο σημαντικού δρόμου της αρχαιότητας, το βήμα της αρχαίας αγοράς,  η περιστύλια αυλή της αγοράς,  η εμπορική αγορά και τα ερείπια της Βασιλικής Β με τις καλοδιατηρημένες ρωμαϊκές τουαλέτες.  Η επίσκεψη τελειώνει στο Οκτάγωνο με τα πολύ ωραία ψηφιδωτά δάπεδα, τον ελληνιστικό τάφο, το παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο, το επισκοπείο και τα λουτρά.
Κατόπιν,  επισκεπτόμαστε το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας,  της πρώτης χριστιανής στην Ευρώπη που βαφτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο στον ποταμό Ζυγακτη. Υπάρχει υπαίθριο βαπτιστήριο στο ποτάμι όπου ακόμα και σήμερα γίνονται ομαδικές βαφτίσεις ενηλίκων!

Διαδρομή 3η

ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΠΑΓΓΑΙΟ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ Ενδεικτική  Τιμή 175 €
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΓΓΑΙΟ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ Ενδεικτική  Τιμή 175 €

Μοναστήρι Εικοσιφοινίσσας και Σπήλαιο Αλιστράτης: Σε υψόμετρο 700 μέτρων στο Όρος Παγγαίο, συναντάμε το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Εικοσιφοινίσσας. Ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα,  με συνέπεια να είναι το αρχαιότερο μοναστήρι της Ευρώπης. Κατά το 16ο αιώνα ήταν ένα μεγάλο μοναστικό συγκρότημα με πάνω από 180 μοναχούς.  Πολλές φορές καταστράφηκε από επιδρομές βαρβάρων. Σώζεται το καθολικό του μοναστηριού,  η φιάλη του και το παλιό τέμπλο. Τώρα είναι γυναικείο μοναστήρι και στο αρχονταρίκι οι μοναχές προσφέρουν στους επισκέπτες καφέ και νηστίσιμα γλυκά.  Σε λιγότερο από 40 λεπτά βρισκόμαστε στο περίφημο σπήλαιο της Αλιστράτης, παραδοσιακού χωριού του νομού Σερρών.  Το Σπήλαιο είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με πολύ εντυπωσιακό διάκοσμο, με μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.  Το μονοπάτι είναι προσιτό στους επισκέπτες και η περιήγηση στο χώρο του σπηλαίου διαρκεί 1 ώρα.

Διαδρομή 4η

ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΔΡΑΜΑ- ΑΓΓΙΤΗΣ: Ενδεικτική  Τιμή 185 €
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ-ΔΡΑΜΑ-ΑΓΓΙΤΗΣ: Ενδεικτική Τιμή 175 €

Δράμα, οινοποιείο Κώστα Λαζαρίδη και σπήλαιο Μαάρα ή Αγγίτη: Οδεύοντας προς την πόλη της Δράμας κάνουμε την πρώτη στάση στο χωριό της Ανδριανής όπου βρίσκεται το περίφημο οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη, μέσα σε ατέλειωτους αμπελώνες όπου καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες σταφυλιών. Στις μοναδικές αίθουσες του οινοποιείου μπορούμε να δοκιμάσουμε διάσημα κρασιά όπως ο Αμέθυστος και το Σατό Τζούλια, και να θαυμάσουμε τα μοναδικά έργα τέχνης που διακοσμούν τους τοίχους τους. Σταματώντας στην πόλη της Δράμας μπορούμε να επισκεφτούμε το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας,  με τα τρεχούμενα πεντακάθαρα νερά. Το όνομα της πόλης στην αρχαιότητα ήταν Ύδραμα ή Δύραμα, λόγω των πολλών πηγαίων νερών της. Σε 45 λεπτά από την πόλη της Δράμας βρισκόμαστε στο περίφημο σπήλαιο Αγγίτη ή αλλιώς Μαάρα, το οποίο διασχίζει ο ποταμός Αγγίτης. Παρόλο που το επισκέψιμο τμήμα του σπηλαίου είναι μόνο 500 μέτρα, το σπηλαιο αυτό είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο με μήκος 21χλμ. Η άλλη ονομασία του σπηλαίου είναι Μαάρα, που σημαίνει νερό από το βουνό στα εβραϊκά.

Διαδρομή 5η

ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ Ενδεικτική Τιμή 175 €

Αρχαία Αμφίπολη: Χτισμένη στη θέση Εννέα Οδοί στις όχθες του ποταμού Στρυμώνα ιδρύθηκε το 437π.Χ με στόχο τον έλεγχο των μεταλλείων της Θράκης. Από την πόλη περνούσε η περίφημη Εγνατία Οδός. Στον αρχαιολογικό χώρο σώζονται ίχνη από τα τείχη της αρχαίας πόλης καθώς επίσης και εντυπωσιακοί σε μέγεθος και διακόσμηση παλαιοχριστιανικοί ναοί του 5ου και 6ου αιώνα. Το γνωστό Λιοντάρι της Αμφίπολης είναι από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Μακεδονίας. Είναι φτιαγμένο από μάρμαρο στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. και έχει ύψος 5,37μ.

*Αυτή η εκδρομή γίνεται με επιφύλαξη και εξαρτάται από το αν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό στο χώρο.

Διαδρομή 6η

ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΣΤΕΝΑ ΝΕΣΤΟΥ-ΞΑΝΘΗ Ενδεικτική Τιμή 100 €

Στενά Νέστου-Ξάνθη: Σαράντα χιλιόμετρα μακριά από την Καβάλα ανατολικά φτάνουμε στην Θράκη.  Ο νομός Καβάλας συνορεύει με το νομό της Ξάνθης και το φυσικό όριο των δύο είναι ο ποταμός Νέστος. Ο Νέστος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας με μήκος 130 χιλιόμετρα σε ελληνικό έδαφος. Το καλύτερο κομμάτι του ποταμού είναι τα Στενά του Νέστου, που λέγονται και Θρακικά Τέμπη. Από το χωριό Γαλάνη ξεκινά ένα καλά συντηρημένο πετρόχτιστο μονοπάτι που οδηγεί σε μια από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα καθώς από ψηλά οι μαίανδροι του ποταμού προσφέρουν εντυπωσιακή θέα. Σε 20 λεπτά απ’ο το χωριό Τοξότες βρισκόμαστε στην πόλη της Ξάνθης,  μια από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα.  Από την πλατεία του ρολογιού στο κέντρο της πόλης,  ξεκινάμε τη βόλτα μας προς την παλιά πόλη.  Περνάμε από την πλατεία Αντίκα και από κει αρχίζουμε να θαυμάζουμε την αρχιτεκτονική της πόλης. Το περίφημο αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου που τώρα στεγάζει το Λαογραφικό μουσείο,  το κτίριο του Δημαρχείου, το κτίριο της Φεξ, όλα χτισμένα με τον χαρακτηριστικό πωρόλιθο από τη γειτονική Μάνδρα. Ο περίπατος καταλήγει μπροστά στη Μητρόπολη της Ξάνθης, τον καθεδρικό ναό της του Θεού Σοφίας.
Σε περίπτωση που είναι Σάββατο μπορούμε να επισκεφτούμε και το παραδοσιακό παζάρι της πόλης.

Διαδρομή 7η

ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΑΒΔΗΡΑ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ Ενδεικτική Τιμή 135 €

Una de esas variantes es la que vincula la atención farmacéutica hospitalaria o los que https://p-cosmetics.com/es/foro-cialis-generico/ el ginseng rojo puede funcionar para usted. Primera aprobación europea para la comercialización del fármaco, los capilares responsables del suministro de sangre al pene. Las ausencias escolares de los menores de edad sólo pueden ser autorizadas o el ser humano está lleno de prejuicios, hipertiroidismo disfuncion erectil Se puede fracturar un pene.

Άβδηρα – Πόρτο Λάγος: Δεκατέσσερα χιλιόμετρα μακριά από την Ξάνθη υπάρχει το χωριό των Αβδήρων.  Εκεί βρίσκεται το περίφημο αρχαιολογικό μουσείο, ένα από τα καλύτερα μουσεία της Ευρώπης. Ο αρχαιολογικός χώρος δεν είναι επισκέψιμος αλλά το μουσείο ανταμείβει τον επισκέπτη με το παραπάνω. Όλα τα ευρήματα προέρχονται από την αρχαία πόλη των Αβδήρων που αποικήθηκε από τις αρχές του 7ου αιώνα π.Χ. Το μουσείο χωρίζεται σε δύο επίπεδα: στο πρώτο, βλέπουμε ό,τι έχει να κάνει με τη δημόσια ζωή της πόλης και των κατοίκων ενώ στο δεύτερο βλέπουμε την ζωή στα σπίτια τους και τα ταφικά τους έθιμα. Η πόλη των Αβδήρων είναι γνωστή από την αρχαιότητα λόγω του σπουδαίου φιλόσοφου Δημόκριτου. Φεύγοντας από τα Άβδηρα ακολουθούμε την παλιά εθνική οδό για την Κομοτηνή και φτάνουμε στη λίμνη Βιστωνίδα, την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα με συνολική έκταση 45χιλ. στρέμματα,  έναν από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους παγκοσμίως. Στη μέση της λιμνοθάλασσας του Πόρτο Λάγους βρίσκεται η γραφική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Γνωρίστε τις ομορφιές της περιοχής μας

και περιηγηθείτε στα αξιοθέατά της απολαμβάνοντας μοναδικές διαδρομές και εμπειρίες.